Снимка: БулфотоАтака“ внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка

...
Снимка: БулфотоАтака“ внесе възражение при председателя на парламента Цвета Караянчева във връзка
Коментари Харесай

„Атака“ внесе възражение при Караянчева заради отстраняването на Сидеров

Снимк а: Булфото

„ Атака “ внесе несъгласие при ръководителя на парламента Цвета Караянчева във връзка с измененията в управлението на ПГ на „ Обединени патриоти “, написа novini.bg.

От партията желаят възражението им да бъде прегледано и да бъде заличено вписаното във връзка измененията в управлението на групата. Искането бе импортирано от водача на „ Атака “ Волен Сидеров, заместник-председателя на Народното събрание проф. Явор Нотев и зам.-председателя на партията Десислав Чуколов.

На брифинг в Народното събрание проф. Нотев съобщи, че промени в управлението на парламентарната група се вършат по предложение на Политическия съвет на обединението.

„ Ръководен орган на обединението е Политическият съвет, а той се състои от трима представители на НФСБ, „ Атака “ и  Вътрешна македонска революционна организация. Такъв съвет не е извършен, подобен съвет с предмет и точка оферти за промени в управлението няма. Той не се е състоял, тъй че респективно такова предложение не е постъпило ", съобщи Явор Нотев.

" Парламентарната група няма пълномощия да планува такава точка в дневния ред и да вземе решение “, сподели още той. 

" Очакваме решение, което да се основава на разпоредбите за работа на парламентарната група, на съдружното съглашение и на Правилника за организацията и активността на Народното събрание ", приключи Явор Нотев.

" Ще желая привикване на съдружен съвет на огромната коалиция и на политически съвет на дребната. Вече съм поканил сътрудниците от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация на следващия ден в 15.00 часа в зала 204 в Народното събрание ", сподели още по темата Волен Сидеров.

„ Ще преглеждаме единствено една точка, която гласи разглеждане на нелегитимното решение от вторник на част от сътрудниците от парламентарната група. Надявам се да откликнат “, добави той.

" Очаквам Караянчева и правният отдел на Народното събрание да прегледат доста бързо моето писмо, в което доста ясно се аргументира за какво решението, огласено през вчерашния ден от пленарната зала, е нелегитимно, правно незначително и би трябвало да бъде заличено “, приключи водачът на " Атака ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР